Op zoek naar Datacenter Personeel?

DC People heeft als doel om de (tijdelijke) zorgen om goed personeel in datacenters uit handen van opdrachtgevers te nemen. Dit doet DC People door invulling te geven aan de vacante positie met geschikte professionals voor zowel korte als lange periodes. Als de functie het vraagt, is het direct meedraaien in ploegendienst geen enkel probleem, nadat de professional is ingewerkt.

Op de inwerkperiode geven wij een garantie. Door DC People geleverd personeel is namelijk bekend met de standaardprotocollen, -processen, -regels en -technieken binnen datacenters. Hierdoor hoeven alleen locatie-specifieke zaken worden uitgelegd, met als gevolg dat de inwerkperiode zo kort mogelijk is. En hoe korter de inwerkperiode, des te sneller u gebruik kunt maken van de kennis en kunde van ons datacenter personeel.

Goede afstemming van de invulling is voor ons van groot belang, want het venijn van een project moet in de start zitten. Als het in de staart zit, dan was de start niet goed.

DC People biedt drie verschillende mogelijkheden voor de invulling van uw vraag naar geschikt personeel.

DC People heeft op dit moment volgende kandidaten beschikbaar.

Datacenter Engineer – Regio Noord-Holland

 • Een specialist op het gebied van koeling binnen datacenters, maar tevens met uitgebreide kennis van elektrische en mechanische installaties. Was in zijn vorige functies verantwoordelijk voor het aansturen van onderaannemers, het begeleiden van de aanleg of het verbeteren van elektrische infrastructuur, het uitvoeren van systeemcontroles, periodieke generator-, koelinstallatie- en brandveiligheidstesten en het opvolgen van storingsalarmen aan de elektrische en mechanische systemen.
 • Per direct beschikbaar

Senior Datacenter Technician en NOC Engineer – Regio Amsterdam, Noord-Holland

 • Zeer ervaren datacenter technician met negen jaar ervaring op datacenters in de regio Amsterdam. Zijn werkzaamheden bestaan o.a. uit het assembleren, configureren en installeren van servers, switches, routers, load balancers, patch panelen, routers en firewalls. Daarnaast ook verantwoordelijk voor het oplossen en verhelpen van problemen en storingen bij klanten, remote hands werkzaamheden, voorraadbeheer, troubleshooten en patchen van netwerkinfrastructuur.
 • Per direct beschikbaar

Allround Datacenter Project Leader en Site Manager – Regio Amsterdam

 • Sinds 2011 ervaring als site manager en project leider bij bedrijven als Phoenix NAP, Microsoft en Vertiv. Zeer uitgebreide kennis van datacenters – van netwerkinfrastructuren tot aan technische installaties. Heeft in de afgelopen acht jaar al zijn opdrachten vanaf het begin af aan voorbereid, opgebouwd en operationeel gemaakt en aangestuurd. Door zijn uitgebreide beheersing van talen – vloeiend in Italiaans, Engels, Nederlands en Duits – is hij uitermate geschikt op leiding te geven aan internationale teams.
 • Per direct beschikbaar

Server Repair Technician – Regio Amsterdam, Midden Nederland

 • Bijna drie jaar ervaring in de dagelijkse operations binnen een datacenter met name op hardware en software niveau. Zijn dagelijks werkzaamheden bestaan o.a. uit hardware testing, building en repair, het installeren en het configureren en troubleshooten van server OS, zoals Linux met VI of NANO, het plaatsen en perfectioneren van netwerkbekabeling en het actief ondersteunen van klanten voor het oplossen van problemen.
 • Per direct beschikbaar

Allround Senior Datacenter Engineer (electrical, mechanical, cooling) – Regio Brabant, Rotterdam

 • Zeer ervaren datacenter engineer met bijna 20 jaar ervaring binnen de datacenter sector. Heeft o.a. de volgende certificaten: CDCP, NEN 51110, NEN 3140, NEN 3840 en ITIL Change Management. Heeft een hoge mate van probleemoplossend vermogen op alle gebouw gebonden technische installaties en kan fungeren als 1e, 2e en 3e lijns support engineer. Zal altijd overzichtelijk en volledig rapporteren om teamleden en klanten te voorzien in de benodigde informatie ten tijde van of na het oplossen van problemen. Beschikbaar om in ploegendienst te werken.
 • Per direct beschikbaar

Junior Datacenter Technician – Regio Amsterdam

 • Starter met een diploma ICT Netwerkbeheer Niveau 4 behaald in 2019. Is met zijn hoge vorm van inzet, leergierigheid en gedrevenheid inzetbaar voor datacenters waarbij er geïnvesteerd wordt in de toekomst. Met zijn datacenter ervaring in grootschalige blade server installaties en het uitvoeren van hardware- en rackaudits in live omgevingen heeft hij een flinke voorsprong op andere starters. Hierdoor zal hij sneller zelfstandig kunnen werken dan andere starters met dezelfde leeftijd, kwalificaties en opleiding.
 • Per direct beschikbaar

Server Repair Technician – Regio Zuid-Holland, Amsterdam

 • Server Repair Technician woonachtig in de regio Rotterdam, bereid te werken in de regio Amsterdam.
 • Master of Science in Environmental Planning and Management
 • Engels, Spaans, Portugees, Frans en Nederlands (basis).
 • Verantwoordelijk voor dagelijkse operations binnen het datacenter. 
 • Per direct beschikbaar

Junior Datacenter Technician – Regio Amsterdam

 • Communicatief sterke en gemotiveerde starter met een grote wil om te leren. Heeft in zijn korte periode als support technician bij DC People veel positieve feedback gekregen van grote klanten als CBRE en Edgeconnex. Hij is een harde werker die snel zelfstandig kan werken, maar binnen teams ook goed kan functioneren. Per juni 2019 is hij in bezit van zijn diploma ICT Netwerkbeheer niveau 4 en gemotiveerd om vast op dagelijkse basis aan de slag te gaan binnen de datacentersector.
 • Per direct beschikbaar

Allround Datacenter Floor Manager – Regio Zuid-Nederland

 • Ambitieuze datacenter professional met een HBO diploma Network Infrastructure Design. In zijn huidige functie is hij verantwoordelijk voor meerdere datacenter locaties met +2MW vermogen. Hier is hij de initiator en begeleider geweest voor implementatie van DCIM tooling software, redundante waterkoeler vervanging en implementatie van een nieuw blussingsysteem. In bezit van de volgende certificaten: CTIA, RHCE, RHCSA, CDCE en CTDC. Deze professional heeft dus uitgebreide kennis van de IT-infrastructuur in datacenters en van technisch facilitaire installaties.
 • Per direct beschikbaar

Senior Allround Datacenter Specialist – Regio Zuid-Holland, Utrecht en Amsterdam

 • Zeer ervaren datacenter professional met zeer ruime kennis van de technisch facilitaire kant van datacenters en de IT-infrastructuur. In bezit van de certificaten CDCE, CDFOM en ITIL Foundation. In zijn huidige rol is hij de liaison tussen de ICT, gebouw gebonden technische installaties, technische diensten, opdrachtgever en -nemers, contractors en eindgebruikers. Daarnaast verantwoordelijk voor de service planning van facilitaire en IT-infrastructurele projecten, gegevens beveiliging, continuïteitsmanagement en het opstellen en waarborgen van SLA’s. Bewezen capaciteiten in het aansturen en het verbeteren van individuen in teams, maar zijn hart ligt in de techniek en het optimaliseren en verbeteren daarvan.
 • Per direct beschikbaar

Junior Datacenter Technician – Regio Amsterdam

 • Starter met een grote interesse voor IT en met name de hardware kant. Sinds juni 2019 is hij in bezit van zijn diploma ICT Netwerkbeheer Niveau 4. In zijn huidige positie als datacenter support technician heeft hij op diverse datacenters gewerkt via DC People. Hij voert werkzaamheden uit, zoals het installeren van chassis, (blade)servers, gehele racks en de bekabeling. Hij is enorm leergierig en wil zich graag verder ontwikkelen tot volwaardig datacenter technician met kennis van glasvezel(netwerken), klantsupport, klantbegeleiding en datacenter infrastructuur.
 • Per direct beschikbaar

Datacenter Technician – Regio Noord-Holland, Flevoland en Utrecht

 • Een zeer ervaren datacenter technician met een enorme wil om te leren. Binnen de datacenter sector gestart in 2015 en als snel begonnen op een groot datacenter in de regio Amsterdam om meer ervaring op te kunnen doen bij colocatie provider. Na ruim twee jaar is hij opzoek naar een nieuwe uitdaging om zichzelf te kunnen blijven ontwikkelen. Hij wil kunnen doorgroeien in een functie waarin hij nog meer verantwoordelijkheid draagt en zelfstandig probleemoplossend te werk kan gaan. Hij heeft de afgelopen jaren zich ontwikkeld in de IT-infrastructuur van datacenters, door andere zich te ontwikkelen in OTDR-metingen en fiber splicing, maar is absoluut bereid om zijn kennis te verbreden richting andere specialisaties binnen datacenters.
 • Per direct beschikbaar

Allround Datacenter Specialist – Regio Amsterdam

 • Sinds 1998 actief in het beheer van storingen binnen de telecommunicatie. Zijn datacenter ervaring begon in 2001 met bevoegdheden van Technical Engineer en Operational Specialist tot bevoegdheden als Commissioning Engineer Fiber. Hij heeft ruime kennis en ervaring voor identificeren van storingen en het begeleiden van contractors voor technische facilitaire installaties. Met zijn elektrotechnische achtergrond en bijbehorende certificaten als hij multidisciplinair inzetbaar.
 • Per direct beschikbaar.
DC-people